söndag 17 juni 2012

Vi mår bra


Det är fullt upp men det är fint med oss. Idag blev det persilja- och gurkkalas i någon form av festlig tillställning för att fira att det är sommar fastän det regnar ute mest hela tiden och absolut inte är marsvinsväder ;) Jag har dessutom tagit mig i kragen och skruvat upp marsvinens vattenflaska, de har druckit ur skålar sedan de flyttade in i nya buren och det har fungerat utmärkt även om det blivit lite grisigt. Björn tycker att det är helfestligt att sitta i skålen och bada ordentligt nämligen, man är väl marsvin för sitt namn antar jag. Anledningen till att jag skjutit upp det är för att det här med att borra inte är min grej och för att det inte var så enkelt som att bara skruva upp vattenflaskhållaren utan att det skulle till en massa pyssel med träbitar och småskruv för att få den i lagom höjd… Snällt har jag gått och väntat på att någon ska ordna det åt mig men inte ;) Så med åtta marsvinsnäsor alldeles för nära började jag idag måtta, haha, nä vem försöker jag lura – mått och sånt är löjligt. Jag hittade en liten träbit och lyckades med en hel del våld och massa skruv få fast hållaren i den och sedan brädan i sin tur i buren. Jag tyckte inte att det var nödvändigt att flänga ut alla töserna på golvet medan jag gjorde mitt lilla vattenflaskepyssel så det vart liksom till att mota bort dom med ena handen och hålla bräda och borrmaskin med andra.
- Kråkan flytta på dig. - Nej, Björn du får inte tugga på borrmaskinen. - Maggie – låt bli skruven! - Kråkan, bort! - Greta, nu står du precis mellan skruven och brädan – dååålig idé. - Björn stå inte på Greta! - Kråkan, schas! - Gå ner från Greta! - Nej sluta dra i vattenflaskan jag måste se hur den ska sitta! - Kråkan och Björn – sluta tugga på skruven!

Note to self: remove piggies next time.
Nä dom skuttade snällt bort till andra änden av buren när jag började borra så det var ingen störra fara. Och mycket snabbare hade det nog inte gått utan deras hjälp heller ;)
Det här med att stå på andra marsvin är Björns grej. Så himla taskigt. Greta är hennes mesta och bästa offer eftersom hon rör sig så långsamt och är så dum att hon inte begriper att flytta på sig. Men även Gigi, Doris, Kråkan och Kickan trampas ner. Helt ogenerat kliver hon upp med framtassarna på någons huvud, trycker ner dom för att komma längre upp. På Greta sitter hon ibland helt uppflugen på ryggen… Fast Maggie bitts om man ställer sig på henne, det har hon lärt sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar