torsdag 11 oktober 2012

Sov sött Greta

Igår gick jag runt mest hela dagen och grubblade över vad jag skulle göra med Greta, försökte lägga upp en plan, bestämma mig för när och hur jag skulle behöva ta ett avlivningsbeslut. För ärligt talat var jag helt inne på det, hon verkade inte må dåligt men jag såg ju att hon blev sämre - att kroppen tog emot. Det är så svårt att veta när det är dags, jag har fattat beslutet ett par gånger och det är så fruktansvärt svårt. Efteråt har det oftast känts som att jag tog helt rätt beslut, men inte alltid. Ibland känner man att man kanske, eventuellt, fattade ett beslut för tidigt - kanske fanns där mer att göra. Med Sune var det enkelt, han levde på lånad tid och den dagen han tappade balansen när han tvättade sig och kroppen tydligt tog emot när han skuttade runt så var det slut. Jag tänkte att jag skulle vänta på något liknande tecken från Greta, för trots allt kändes hon gammel-sjuk precis som Sune och inte sjuk-sjuk som ett par av de andra... Men jag hann aldrig fatta något beslut, och det känns jätteskönt. Det var först i tisdags som jag reagerade på hennes stelhet, att ålderskrämporna plötsligt kommit till henne ordentligt. Så det gick snabbt, det är jätteskönt. Men det känns så tomt.

Imorses hade Greta somnat in i sin bur, intill henne satt vännen Kickan och kurade. De två hade verkligen hunnit bli ett radarpar, de var så goa tillsammans och skilde sig ur mängden av galenpannor med sitt lugn. Greta var en mycket speciell tjej och hon blev en favorit hos så många, eftersom hon var den enda som var dumsnäll nog att låta sig klappas i buren och som alltid var lugn och trygg. Fina gosan.

Så det är tomt nu. Men jag tänker att Greta har det bra nu, hoppas att hon funnit sina gamla vänner - allihop som hunnit gå innan henne. Kira, Tilda, Siiri och Wilma med flera... För många är de som kommit och gått. Greta och Wilma var nystarten i mitt marsvinsintresse, från att ha haft bara Sune i flera år kom jag in i marsvinssvängen igen och fastnade. Så det är tack vare dem som jag sitter här idag och hör hömumsande i bakgrunden.

Vi saknar dig Greta
070211-121011


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar