söndag 2 december 2012

Kickan vecka 6

Imorgon är det sex veckor sedan parning, nu ikväll ligger hon på +196g sedan hon flyttade in med pojkvännen. OCH jag har precis känt bebisrörelser i henne för första gången, ihhh. Det var inga större rörelser men ändå rätt duktig styrka i dom tyckte jag. I och med det insåg jag också att det var hög tid för Kickan att flytta tillbaka till flickvännerna, jag har dragit ut på det lite för länge eftersom hon och Congo varit så gosiga mot varandra och haft det så bra. Dessutom gör det mig alltid lite nervös att flytta på dräktiga honor, om så bara till buren över. Nu är det rätt lugnt men nyss var det fullt kaos, Maggie körde på som en ångvält... Jag har haft tillräckligt med för tidiga förlossningar i mina marsvinsburar så jag hoppas att det fortsätter vara lugnt och att Kickan inte känner sig för oroad av flytten. Men så är hon en väldigt lugn och trygg hona så det ska nog gå bra.

3 kommentarer:

 1. Himla spännande, detta! Är många intresserade av ungar? Jag är väldigt sugen på att ställa mig i kö själv, måste jag erkänna... men jag vet inte om läget är rätt.
  Kommer du avla vidare på den här linjen sen? Eller ta någon mer kull på Kickan?

  SvaraRadera
 2. Louise: Ja det är ett par stycken som hört av sig, sen vet jag inte om allihop verkligen är intresserade när det väl gäller. Tanken just nu är att det ska komma en jättefin hona i kullen som jag ska spara och avla vidare på ;) Men vi får väl se hur det blir med det... Egentligen hade jag inte tänkt ta någon mer kull på Kickan, hon har haft en innan den här och är inte jätteung. Men det är klart, man ska inte säga någonting innan man ser vad det blir av det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, då får man kanske se till att ställa sig i kö till nästa tri/tnw-kull istället... :) men åh, jag kommer att dö när jag ser små trefärgade minisar sen...

   Radera